Edustus 2019

Tuomas Metsänperä tarttuu Veikkojen viuhkaan ja Tommi Joensuu jatkaa uraansa

Kaksi vuotta HuVea edustanut Loimaalainen Tuomas ”Metsuri” Metsänperä lopettaa pelaajauransa päättyneeseen kauteen. Päättyneellä kaudella Metsuri kärsi loukkaantumisista ja pelit jäivät vähiin. Useat loukkaantumiset uran aikana, sekä vanhan vamman uusiutuminen tällä kaudella saivat intohimoisen pesismiehen pohtimaan uransa jatkoa.

Loppukesästä käydyissä keskusteluissa sovittiin vielä uran jatkosta HuVe-paidassa, mutta syksyn aikana Metsurin ajatuksen lopettamisesta vahvistuivat, kun käsi ei parantunutkaan toivotulla tavalla.

Lopettamispäätöksen yhteydessä mies kuitenkin ilmaisi halukkuutensa jatkaa vielä pesäpallon parissa ja ennen kaikkea Humppilan Veikoissa. Keskustelut seurajohdon kanssa käytiin nopealla tahdilla ja lopputuloksena oli molempia osapuolia tyydyttävä lopputulos. Metsuri ottaa tulevalla kaudelle vastuuvalmentajan ja pelinjohtajan roolin HuVen miesten edustusjoukkueessa. Sopimus on kestoltaan 3 vuotinen.

-Sopimus Veikkojen pelinjohtajan pestistä tuntui luontevalta, sillä pelikentiltä poistuminen olisi ottanut liian koville, kun siellä on tottunut monet kesänsä viettämään. Lisäksi Veikot oli tässä vaiheessa ainoa vaihtoehto ns. uran jatkolle, koska joukkueen runko on tuttu jo monen vuoden takaa ja muutenkin koko seurassa on päällä kunnon tekemisen meininki. Muutamassa vuodessa on saatu mahtavat puitteet pesäpallon harrastamiseen Humppilassa, siitä suuri maininta seurajohdolle sekä kunnalle, toteaa Metsänperä.

Räpylä vaihtuu viuhkaan.

Viimekausien työ koko seuran osalta, sekä vahva yhteisöllisyys ja kasvu harrastajamäärissä ovat tehneet vaikutuksensa uuten valmentajaan ja tulevaisuus näyttää hyvältä kokonaisuutena.

-Jäsenmäärä on ollut jatkuvassa kasvussa ja junioripuolella rupeaa olemaan joukkueita lähes jokaiseen ikäluokkaan. Jatkuvuus on tärkeä tekijä, jotta päästään nauttimaan niin aikuis- kuin nuorisopesiksestä Humppilassa jatkossakin. Tämän vuoksi seurajohdon kanssa päädyttiin 3-vuotiseen sopimukseen. Tänä aikana olisi tarkoitus ajaa seuran omia junioreita miesjoukkueeseen, sekä kehittää meidän peliä siten, että suomensarja paikka olisi mahdollinen kahden vuoden sisään. Tässä ollaan jo monena vuotena peräkkäin oltu lähellä nousua, joten vaikea olisi valehdella, että se ei olisi jo ensi kauden tavoite, päättä intoa puhkuva Metsuri.

Tulevalla kaudella Veikkojen riveissä jatkaa myös joukkueen kokenein pelaaja Tommi Joensuu. Jo kolmen kauden ajan Veikkojen riveissä takuuvarmana kotiuttajana häärinyt ”Speedy” jatkaa ”one more year”-mallisella sopimuksella.

Tommi Joensuu nähdään myös ensi kaudella Veikkojen paidassa.

-On erittäin hienoa, että saimme Tommin jatkamaan meillä. Minulla, korjaan koko joukkueella on suuri kunnioitus häntä kohtaan. Hänen saavutuksensa niin pelaajana, kuin valmentajanakin ovat sellaiset, että harva semmoisiin koskaan tulee pääsemään. Hänen peliälynsä on vailla vertaa ja lisäksi hänen tyylinsä keskustella ja puhua asioista saa koko porukan kuuntelemaan ja keskittymään itse asiaan. Varsinkin nuorille vinkiksi, niin tässä on sellainen kaveri, jota kannattaa kuunnella tai keneltä kannattaa kysyä neuvoa. Hän on erittäin tärkeä palanen meidän joukkueessamme, päättää Tuomas.

 

Muista sopimuksista tiedotamme lähiaikoina.